baca 10 ale ceny to z ich częściami, czy bez bo jak z częściami to tanio. W którym serwisie robiłaś ten przegląd?
[INFO] Najlepsze serwisy Śląsk
Zwiń
X
-
Ja po przeglądzie ....koszt minus rabat na złotą kartę to 330 zł - w tym filtr pow. , oleju , dolewka g 12+ nie wiem po co było ciut poniżej MAX ! - oleum miałęm swoje .....postawiłem po przyjeździe w garażu aby sprawdzić olej - przelany o około 150 ml -wyciągałem - strzykawka + wężyk - teraz pokazuje max . Ogólnie czysto , nic nie poplamione , na pewno lepiej niż w Pszczynie .
Komentarz
-
-
Witam właśnie zbliża się przegląd mojej Octavii II FL, może polecicie coś w okolicy Dąbrowy Górniczej. Na razie myślałem tylko nad warsztatem w Strzemieszycach F.H.U.ARMAX
Adres: ul.Puszkina 42 ale może coś innego polecicie ?OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
Witam, mam pytanko z tego co zauważyłem otworzyli w Dąbrowie Górniczej nowy Autosalon-Serwis Skody, otworzyła to firma Lemir. Czy może ktoś już korzystał z ich serwisu ma ktoś może już jakieś opinie o nich.OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez grutoZamieszczone przez baca10ASO omijam szerokim łukiem
autko odalam w rece dobrego mechanika od naprawy przejechane 14 tys i zero problemowJeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,
Komentarz
-
-
jak chcesz mogę podać namiar na mojego kolegę, który pracuje w ASO VW TYCHY
po pracy ogarnia takie tematy "u siebie" w Tychach, także miałbyś momentkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Witam,
Przymierzam się do kupna OII FL z silnikiem 1.8 TSI 160KM [CDAA]. Przebieg 145k.
Poczytałem trochę na forum i generalnie z tym silnikiem nie jest wesoło. Mimo wszystko mocno zastanawiam się nad zakupem tego autka.
Przed zakupem chciał bym jednak sprawdzić jak najwięcej i ew. powalczyć o stosowne upusty lub zwyczajnie podziękować.
Koledzy z forum w tym TYM wątku podpowiedzieli mi już na co głównie zwrócić uwagę. Wyszła z tego niezła lista:
1) Rozrząd
- przede wszystkim czy autko było poddane akcji serwisowej (była takowa na przełomie 2009/2010
- napinacz łańcucha
- magnes nastawnika wałka rozrządu
2) Turbina
3) Pompa wody
4) Dwumas
i standardowo
5) Zawieszenie
6) Blacharka
7) Podpięcie do kompa i zczytanie błędów
8 ) Historia pojazdu (ponoć serwisowany w ASO do połowy 2013 roku)
Wiadomo, że te standardowe rzeczy to sprawdzę wszędzie, ale czy jest możliwość bez wyciągania silnika aby dobry mechanik powiedział coś więcej odnośnie pierwszych 4 pkt.?
Jeśli tak to do którego ASO jechać na śląsku? Czytam, że Emida w Rudzie jest ok. W jednym z wątków napisał też ktoś, że w Bielsku jest osoba z forum. Z kolei Tychy, które chyba by mi najbardziej pasowały (obok Bielska) nie mają zbyt dobrych opinii.
Co polecacie? Gdzie wziąć to autko żeby dobrze je przetrzepać przed zakupem? Raczej skłaniał bym się do czegoś w okolicach Bielska, Pszczyny, Tychów.
PS. Szukam też kogoś obytego z tymi samochodami, kto mógł by podpiąć pod komputerek zeskanować błędy, powiedzieć coś więcej... Oczywiście odpowiednio się odwdzięczę .
Komentarz
-
-
Właśnie wróciłem z wymiany rozrządu i jestem pod mega wrażeniem profesjonalizmu mechaników z ARMAX-u. Ciesze się, że do nich trafiłem i polecam z czystym sumieniem i pełnym przekonaniem :-)
Z tego co widziałem, to szkodniki znają na wylot. Może jedź/zadzwoń do nich i popytaj o oględziny tej octavii, którą chcesz kupić. W razie czego podaję namiary:
ARMAX
Puszkina 42
Dąbrowa Górnicza
502-187-855Pozdro,
Heron
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gemiZamieszczone przez heronWłaśnie wróciłem z wymiany rozrządu i jestem pod mega wrażeniem profesjonalizmu mechaników z ARMAX-u. Ciesze się, że do nich trafiłem i polecam z czystym sumieniem i pełnym przekonaniem :-)(...)
No i nie za szybko na takie pochwały?Pozdro,
Heron
Komentarz
-
Komentarz